Ad Code

Responsive Advertisement

Aldatmanin Psikolojisi

Aldatma ilişkilerin en tahripkar ve yıkıcı unsurudur. İstatistiklere göre ilişkilerin %30-60'ı en az bir kez aldatma yaşıyor. Peki insanları bu kadar aldatmaya itiyor? İşte aldatmanın psikolojisine dair ipuçları:
  1. Heyecan Arayışı: Bazı insanlar mevcut ilişkilerinde eksiklik hissederek heyecan ararlar. Monotonluktan sıkılınca aldatma bir kaçış yolu olabilir.
  2. Dürtü Kontrol Sorunları: Kimi insanların bencil arzularını dizginleme problemi vardır. Kısa vadeli hazlara kapılıp aldatabilirler.
  3. Bağlanma Korkusu: Yakın ilişkilerden korkan kişiler, aldatma yoluyla ilişkilerini sabote edebilirler. Bağlanmak yerine kaçarlar.
  4. Özsaygı Eksikliği: Kendine güveni düşük olanlar, ilgi ve onay arayarak aldatabilirler. Böylece öz değerlerini artırmaya çalışırlar.
  5. Çatışma: Çözülmemiş sorunlar ilişkiye zarar verir. Bu noktalarda aldatma bir intikam aracı olabilir.
  6. Fırsatçılık: Bazen de sadece fırsatlar ortaya çıkar ve insanlar dürtüleriyle hareket ederler. Ustaca baştan çıkartmalar söz konusudur.
  7. Mükemmeliyetçilik: Hayali kusursuz ilişki beklentisi de aldatmaya yol açabilir. Kimileri hayal kırıklığıyla aldatmayı seçer.

Psikolojik nedenleri ne olursa olsun, aldatma güven üzerine kurulu ilişkilerin bel kemiğini kırar. Ancak bu nedenleri anlamak, önlem almaya da yardımcı olur.

İlişkilerde aldatma çığırını kapatmak ve daha sağlıklı bağlar kurmak dileğiyle...

Yorum Gönder

0 Yorumlar